Reglement RLC


Elke Ravelse loper dient, om in aanmerking te komen voor een aandenken, in minstens 3 verschillende wedstrijden punten te behalen.

Belangrijke wijziging: Wegens het wegvallen van onze wedstrijd ” Halve Marathon van Poppel” dien je slechts aan 2 wedstrijden deelgenomen te hebben om in aanmerking te komen voor een mooi aandenken aan deze editie van het Ravels Loop Criterium


Puntentelling

 • Voor elke wedstrijd waaraan je deelneemt krijg je 1 punt toegekend. Je dient minstens 2 punten te verzamelen in 2 verschillende wedstrijden om in aanmerking te komen voor een aandenken. De leuze is: deelnemen is belangrijker dan winnen. 
 • Er zijn extra punten te verdienen voor de betere lopers en loopsters. Dit volgens de rangschikking van de Ravelse deelnemers in de verschillende afstanden per wedstrijd. 
  • Voor de langste afstand van elke wedstrijd krijgt de eerste Ravelse loper (zowel dames als heren) in het klassement van de wedstrijd 5 extra punten, de 2e 4 extra punten, de 3e 3 extra punten, de 4e 2 extra punten en de 5e in de rangschikking van alle Ravelse deelnemers krijgt nog 1 extra punt.
  • Voor de overige afstanden in dezelfde organisatie krijgt de 1e Ravelse deelnemer in de uitslag 3 punten extra, de 2e 2 punten en de 3e 1 punt extra.

 • Om het juiste aandenken te bepalen dat je hebt verdiend wordt jouw volledige puntenaantal geteld.
 • Voor de eindrangschikking (met waardebonnen voor de beste Ravelse lopers) worden de 3 beste resultaten van elke deelnemer behouden.
  • Als je slechts in 2 wedstrijden punten verzamelt krijg je 0 punten toegekend voor de 3e wedstrijd. Bij gelijkheid van punten wordt de 4e wedstrijd weerhouden.
 • Er is een afzonderlijk klassement voor dames als heren.


Aandenken & prijzen

De prijzen en aandenkens worden geschonken door de Ravelse sportdienst & sportraad en de 5 organisatoren van de joggings.

Prijzen zijn:

 • Waardebonnen van respectievelijk  75 € , 50 € , 25 € , 20 € & 20 €  voor de 5 eersten van het eindklassement zowel dames als heren.
 • Onder alle laureaten, met minstens 2 deelnames , van het RLC wordt een waardebon van € 150 verloot.
 • Alle Ravelse lopers die in minstens 3 Ravelse wedstrijden punten verzameld hebben, komen in aanmerking voor een aandenken. We trachten een aandenken te voorzien in functie van de loopsport.


Registratie

Je dient jezelf niet expliciet te registreren als deelnemer aan het RLC.  Elke Ravelse loper die voorkomt in de uitslagen van een Ravelse loopwedstrijd, komt in aanmerking voor het klassement. 

Wil je echter op de hoogte blijven van de wedstrijden en uitslagen van het criterium? Vul dan het registratieformulier in. 

Onze Geschiedenis

Het Ravels Loop Criterium werd in het jaar 2006  voor het eerst ingericht onder de naam: RAVELSE ZOMERMARATHON.

Het was eveneens uitsluitend bedoeld voor de Ravelse joggers en lopers. Het was de bedoeling om over de 4 en later 5 Ravelse loopwedstrijden minstens 42 km of 21 km bijeen te lopen. 

In 2011 werd de CHALLENGE in leven geroepen. Er werd gezocht naar de beste lopers , zowel vrouw als man, van Ravels. Hiervoor werden de uitslagen van de langste afstanden van de wedstrijden in aanmerking genomen.

Ondertussen heeft het reglement al enkele wijzigen ondergaan

 • 1e editie Ravelse Zomermarathon met volgende 5 wedstrijden:
  Lentejogging - Stratenloop Weelde - Janhageljogging Poppel - Pierenloop & Dwars door Weelde
  De Totale afstand bedroeg: 69.5 km

 • Invoer van onze CHALLENGE: De beste lopers van Ravels werden extra inde verf gezet. Tevens werd er het eerste loopppad van Ravels ingehuldigd op 22/01/12 tijden onze jaarlijkse loopdag van het criterium

 • Het 10 jarig bestaan van ons loopcriterium werd uitzonderlijk uitgebreid voor alle lopers en joggers. Ook sportievelingen buiten ons dorp werden uitgenogd om deel te nemen aan ons Criterium & challenge

 • 15e uitgaven van ons criterium, na 2 jaar coronaleed.

Contact

Sportdienst Ravels - Ravels Loop Criterium

Gemeentelaan 60

2381 Ravels

014 65.48.65

sportdienst@ravels.be